Spring naar content
Home > Actualiteiten > ‘Kijk op de Kiosk’ op 25, 27 en 30 januari

Nieuws

09-01-2023

‘Kijk op de Kiosk’ op 25, 27 en 30 januari

Gemeente Meierijstad nodigt de inwoners van Sint-Oedenrode uit hun mening te geven over de toekomstige kiosk op de Markt. Dat kan tijdens de ‘Kijk op de Kiosk’ op 25, 27 en 30 januari in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode.

 

Publiekswaardering
Op basis van de eerdere participatierondes, waar veel inwoners aan mee gedaan hebben, is een programma van eisen opgesteld. Daarin staat waaraan een toekomstige kiosk moeten voldoen; bijvoorbeeld wat betreft toegankelijkheid, functionaliteit, kosten, inpassing, etc. Vijf ontwerpers zijn gevraagd om een voorstel te maken voor een kiosk die aan de randvoorwaarden voldoet. Een onafhankelijke selectiecommissie, samengesteld uit vertegenwoordigers van de Rooise samenleving, heeft elk ontwerp op die eisen beoordeeld; en is per ontwerp tot een eindcijfer gekomen.
Het college heeft met de ‘Kijk op de Kiosk’ alsnog een extra ronde ingelast. Daarin kunnen ook de inwoners kennis maken met de vijf ontwerpen en die beoordelen; ook de huidige kiosk wordt beoordeeld. Hiermee geeft het college gehoor aan een oproep uit de gemeenschap om de huidige kiosk eveneens mee te laten dingen.

 

Opzet ‘Kijk op de Kiosk’
Inwoners kunnen tijdens een van de inloopbijeenkomsten hun waardering geven voor elk van de vijf ontwerpen én voor de huidige kiosk. De inlopen zijn in het bestuurscentrum op:

– Woensdag 25 januari tussen 17.00 uur en 21.00 uur
– Vrijdag 27 januari tussen 14.00 uur en 17.00 uur
– Maandag 30 januari tussen 16.00 uur en 21.00 uur

Bij binnenkomst krijgen bezoekers een scorekaart uitgereikt met een korte uitleg. De randvoorwaarden worden toegelicht en het definitief ontwerp van de herinrichting van de Markt is te bekijken. Ze kunnen daarna op eigen tempo een rondgang maken langs de verschillende ontwerpen. Elk ontwerp wordt op vergelijkbare wijze aan hen gepresenteerd op grote panelen met afbeeldingen van het schetsontwerp en een korte tekst. In een korte video licht elke ontwerper zijn idee verder toe. Met de randvoorwaarden in gedachten kunnen inwoners aan geven wat zij van elk van de ontwerpen én van de huidige kiosk vinden. Dat gaat met een cijfer op een schaal van 1 tot 10. De bezoeker stopt de ingevulde kaart in de stembus. De scorekaarten zijn alleen geldig als er voor elk ontwerp én voor de huidige kiosk een cijfer is gegeven. Elke bezoeker kan één keer meedoen.

Alle informatie over de ontwerpen is in de week van 18 januari al te raadplegen op de projectwebsite www.marktsint-oedenrode.nl.

 

Hoe gaat het verder?
Ná de laatste bijeenkomst wordt de stembus opengemaakt en wordt voor elke optie het gemiddeld cijfer van het publiek bepaald. Commissiecijfer en publiekscijfer worden daarna gemiddeld. Dat is de basis voor een collegebesluit over de toekomstige kiosk in februari.