Spring naar content
Home > Actualiteiten > De Maand van de Markt is gestart!

Nieuws

02-09-2020

De Maand van de Markt is gestart!

De Maand van de Markt is gisteravond 1 september, tijdens de digitale startbijeenkomst, officieel geopend door wethouder Harry van Rooijen. Met dit startsein kunnen gebruikers van het marktplein in Sint-Oedenrode de hele maand september hun wensen, ideeën en zorgen voor de toekomstige Markt delen. 

Breed scala aan activiteiten

Van 1 t/m 30 september zijn er allerlei mogelijkheden om mee te doen. Zo is ondertussen de ideeënkar geïnstalleerd in de passage naar de bibliotheek en de apotheek. Je kunt hier jouw droom voor de toekomstige Markt op een bierviltje schrijven en op de achterkant van de kar ophangen. Dezelfde bierviltjes worden gebruikt bij de horeca aan de Markt. Bij bewoners van Odendael en omliggende aanleunwoningen wordt een ansichtkaart verspreid. Deze kaart kan vervolgens worden ingeleverd bij de balie van Odendael. Ook kan op de projectwebsite www.marktsint-oedenrode.nl een enquête worden ingevuld. Op de Instagrampagina @marktsintoedenrode krijgen alle volgers verschillende vragen voorgelegd die zij vervolgens met een foto kunnen beantwoorden.

Ontwerpkrant

Naast bovengenoemde activiteiten wordt vandaag – op woensdag 2 september – DeMooiRooiKrant huis-aan-huis en bij verschillende aflegplaatsen verspreid. Onderdeel van deze editie is de Ontwerpkrant. In deze krant kun je jouw ideale inrichting van het plein beschrijven aan de hand van verschillende vragen en/of door deze te tekenen op de plattegrond. Ontvang je DeMooiRooiKrant niet? Download de krant dan op bovengenoemde projectwebsite. De ingevulde krant kun je bij de ideeënkar inleveren of op de projectwebsite uploaden.

Digitale bijeenkomsten

Aanvullend worden in september verschillende bijeenkomsten georganiseerd. Een deel is digitaal, een deel is kleinschalig op locatie. De Maand van de Markt werd op 1 september door wethouder Harry van Rooijen geopend met een digitale startbijeenkomst. Deze kun je terugkijken. Op 14 september vindt ’s avonds een digitale debatavond plaats. Tijdens deze avond gaat een gesprekspanel fysiek, op gepaste afstand, met elkaar in gesprek. Deelnemers kunnen digitaal vanuit huis meepraten aan de hand van verschillende vragen en dilemma’s. Speciale gasten van de avond zijn wethouder Harry van Rooijen en Rijksbouwmeester Floris Alkemade. Op 30 september sluiten we de Maand van de Markt digitaal af.

Alle digitale sessies kunnen worden bijgewoond door op onze projectwebsite www.marktsint-oedenrode.nl op de homepagina op de knop ‘volg de livestream’ te drukken. Alle livestreams kunnen naderhand worden teruggekeken via de agenda op de projectwebsite.

Inschrijving voor de digitale sessies mag, maar is niet verplicht.

Kleinschalige bijeenkomsten op locatie

Op 7 en 23 september worden ’s avonds fysieke themasessies georganiseerd. De thema’s zijn als volgt: 1) duurzaamheid & klimaat, 2) verkeer & parkeren, 3) ontmoeten & verblijven en 4) dagelijks gebruik & evenementen. In verband met het Corona-virus zijn de sessies kleinschalig. In totaal kunnen er maximaal 10 mensen per sessie deelnemen. Schrijf je voor één of meerdere themasessies in via de projectwebsite. Ook kun je op 11 en 25 september fysiek met ons in gesprek op de vrijdagse weekmarkt. Hiervoor geldt geen inschrijvingsplicht.

Hopelijk tot op één van de bijeenkomsten of bij één van de activiteiten!