Spring naar content
Home > Actualiteiten > September: ‘Maand van de Markt’ in Sint-Oedenrode

Nieuws

14-08-2020

September: ‘Maand van de Markt’ in Sint-Oedenrode

Op woensdag 1 september start de Maand van de Markt. Met verschillende activiteiten – zowel fysiek als digitaal – worden bewoners, ondernemers, bezoekers, (maatschappelijke) organisaties, ouderen en jongeren gedurende de gehele maand september uitgenodigd hun dromen en ideeën voor het toekomstige marktplein te delen. De oogst wordt daarna omgezet in verschillende ontwerpvarianten. Doel is een plein waar iedereen graag komt en verblijft.

Opdracht

Meierijstad wil sterke en vitale (winkel) centra en openbare voorzieningen. In de Centrumvisie, die eind 2018 is vastgesteld, staat op welke onderdelen in Sint-Oedenrode winst te behalen is. Een herinrichting van de Markt is het eerste onderdeel waarmee het college aan de slag gaat. Het plein wordt nu vooral gebruikt als parkeerplaats en de huidige inrichting is over het algemeen verouderd. Met het verdwijnen van de Albert Heijn en de Rabobank ontstaan extra kansen voor een andere inrichting. Een nieuwe inrichting die past bij de behoeften van de gebruikers en recht doet aan de bestaande kwaliteiten. De gemeente Meierijstad heeft de bureaus Spacevalue en tlu landschapsarchitecten de opdracht gegeven om een nieuw ontwerp te maken voor de Markt; Een plan dat breed gedragen wordt door de omgeving en leidt tot een nog prettiger, levendiger en duurzaam plein.

‘Laat je horen’

Wethouder van Rooijen: “De Markt, de ‘huiskamer’’ van Sint-Oedenrode, is eigenlijk van en voor iedereen; daarom willen we in deze maand van veel inwoners en ondernemers horen wat ze belangrijk vinden en welke ideeën ze hebben voor het toekomstige plein.

De bureaus hebben een zeer gevarieerd en Corona-proof programma opgezet waarvoor ze jong en oud uitnodigen. Er is voor ieder wat wils. Deze maand van de Markt is vooral bedoeld om ideeën op te halen, binnen enkele randvoorwaarden. Dus, laat je horen!”

Feestelijke kick-off

De speciale projectwebsite www.marktsint-oedenrode.nl is vanaf 18 augustus al live. Daarop staat alle informatie over het project en alle activiteiten in de Maand van de Markt. Dinsdag 1 september om 19.30 uur is de feestelijke digitale kick-off; die is via een livestream vanuit de raadzaal van het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode voor iedereen te volgen. Vanaf dat moment is het interactieve deel van de website ook open. In de MooiRooikrant van woensdag 2 september vinden de inwoners een apart katern, ‘De Ontwerpkrant’, waarmee ze aan de slag kunnen. Die is eveneens te downloaden op de website, dus ook beschikbaar voor de adressen met een Nee-Nee sticker.