Spring naar content
Home > Actualiteiten > September: wat een betrokkenheid!

Nieuws

30-09-2020

September: wat een betrokkenheid!

Na dertig intensieve dagen met veel activiteiten is de Maand van de Markt afgelopen. En wat hebben we veel reacties ontvangen! We blikken terug op een waardevolle maand. 

Wat een betrokkenheid

Dat Rooienaren zich betrokken voelen bij de Markt is duidelijk. Veel bewoners, ondernemers, organisaties en bezoekers bogen zich dertig dagen lang over de vraag hoe de Markt er in de toekomst uit moet komen te zien. Zoals Rijksbouwmeester Floris Alkemade het treffend verwoordde tijdens de digitale debatavond:

Het meest opvallendste aan het proces? “Wat we natuurlijk allemaal al wisten: hoe betrokken mensen zich voelen bij de Markt, bij de inrichting en de mogelijke veranderingen. Je ziet hoezeer dat iedereen raakt en dat ook iedereen de behoefte heeft om mee te denken.”

In totaal hebben we bijna 500 reacties ontvangen en hebben nog eens 171 mensen meegedaan met de bijeenkomsten. Een fantastisch resultaat waar we erg blij mee zijn! Via deze weg danken we iedereen die van zich heeft laten horen. Samen maken we van het plein een nog mooiere plek waar iedereen graag komt en verblijft.

Maand van de Markt

Tijdens de Maand van de Markt konden gebruikers van het plein op allerlei manieren meedenken over de toekomst van de Markt. Niet alleen tijdens digitale en fysieke bijeenkomsten, maar ook met behulp van doorlopende activiteiten. Zo konden geïnteresseerden hun ideale inrichting voor de toekomstige Markt tekenen of beschrijven in de ontwerpkrant, of hun wensen op een bierviltje hangen aan de ideeënkar in de passage bij de apotheek. Ook kon men een enquête invullen op de website en ontvingen bewoners van Odendael en omliggende woningen een ansichtkaartje die zij konden retourneren. Aanvullend hebben we meerdere brieven ontvangen. De Odendaelse dagbesteding ’t Palet heeft zelfs op eigen initiatief een moodboard gemaakt!

Bekijk de impressie

Van de Maand van de Markt is een afrondende video gemaakt. Hiermee geeft het projectteam een impressie van alles wat er is gebeurd, de resultaten en het vervolg. Bekijk de vide hier.

Hoe nu verder?

Met het afronden van de Maand van de Markt eindigt niet het proces. De resultaten van de Maand van de Markt worden gebundeld in een oogstboek. Het ontwerpteam gaat vervolgens aan de slag om verschillende ontwerpschetsen te ontwikkelen. Deze schetsen worden opnieuw getoetst bij de gebruikers van het plein. Houd de website www.marktsint-oedenrode.nl in de gaten voor het oogstboek en nieuws over het verdere proces.