Spring naar content

Kijk op de Kiosk

Kijk op de Kiosk: de uitslag

Op 25, 27  en 30 januari konden de inwoners van Sint-Oedenrode zich uitspreken over de toekomstige kiosk op de Markt. Er waren verschillende mogelijkheden: de bestaande kiosk, een aangepaste kiosk of een geheel nieuwe kiosk.

In het bestuurscentrum van Sint-Oedenrode werden de huidige kiosk en de vier ontwerpen voor een aangepaste of nieuwe kiosk gepresenteerd. Elke ontwerper lichte zijn voorstel toe in een korte video die ter plekke te bekijken was. Tijdens de drie georganiseerde inloopmomenten konden de geïnteresseerden hun stem uitbrengen.

Na afloop van de laatste inloopbijeenkomst zijn de waarderingsformulieren verwerkt. Voor elk ontwerp en voor de huidige kiosk is er uitgerekend wat het gemiddelde cijfer is dat het publiek gegeven heeft. Dit gemiddelde cijfer is bij het cijfer dat de vakjury eerder al gegeven heeft opgeteld. Deze zijn door twee gedeeld, waardoor er voor elk ontwerp en voor de huidige kiosk een eindwaardering is.

Eindscore
A Kormeling 5,1
B Doorenweerd 4,8
C Lenglet 5,5
D Team Alkemade 6,3
E Bestaande kiosk 9,0

De resultaten zijn voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. De bestaande kiosk is als winnaar uit de bus gekomen. Het college heeft op 7 februari besloten deze einduitslag te respecteren en gaat deze uitvoeren. Dat betekent dat de bestaande kiosk behouden blijft en niet aangepast wordt.